Når folk taler om betting på årets resultater, så fokuserer de ofte mest på hvem der vinder Premier League, ligesom det asiatiske handicap, som du kan informere dig selv om på asianhandicap.dk, men der også mange interessante muligheder for betting på individuelle spillere i den bedste engelske liga.

Årets topscorer

Alan Shearer har rekorden for flest mål i en Premier League sæson. Den rekord satte han i 1994-95 da han scorede 34 mål for Blackburn Rovers. Shearer tog titlen på ny året efter. Dog blev det ”kun” til 31 mål for Blackburn Rovers i sæsonen 1995-96. Shearer blev topscorer for tredje år i træk i 1996-97. Denne gang stod der dog et andet klub på trøjen, da den engelske angriber var rykket til Newcastle United i mellemtiden.

Den egyptiske angriber Mohamed Salah, som spiller for Liverpool blev topscorer sidste år. Salah scorede 32 mål i løbet af sæsonen for Liverpool og han er også favorit i år til at tage titlen. Derfor kan det måske være en god ide at satse sine penge på at egypteren tager den gyldne støvle igen i år i Premier League.

Flest assists

Du kan også satse dine penge på hvilken spiller, der står for flest assists i en sæson. Den franske fodboldspiller Thierry Henry har rekorden for flest Premier League assists i en sæson, da han lagde op til tyve mål for Arsenal i 2002-03 sæsonen.

Der er tæt kamp om titlen i år. Indtil den 18. januar 2019 har belgiske Eden Hazard, som spiller i Chelsea, lagt op til flest mål. Med ti mål topper han listen over flest assists indtil videre, men Ryan Fraser, som spiller i Bournemouth, er lige i hælene på ham med ni assists.

Tyske Leroy Sané er på tredjepladsen med de otte assists, som han har udført hos Manchester City. På en delt fjerdeplads finder vi danske Christian Eriksen (Tottenham Hotspur), Paul Pogba (Manchester United), Mohamed Salah (Liverpool) og Raheem Sterling (Manchester City) med syv assists hver.

PFA Player of the Year

Hos nogle bookmakere kan du også odd’se på PFA Player of the Year. Dette er en årlig pris, som hylder den bedste spiller i engelsk fodbold. Prisen er blevet uddelt siden 1973-74 sæsonen og vinderen bliver fundet på baggrund af stemmer fra spillernes fagforening (PFA), som står for Professional Footballers’ Association.

Ikke overraskende har engelske spillere vundet prisen flest gange og derfor kan det statistisk set give bedst mening at satse sine penge på en englænder. Dog skal vi helt tilbage til 2009-10 hvor en englænder vandt prisen sidst, da Wayne Rooney blev valgt til årets PFA Player of the Year.

Siden da har det været udlændinge, som har vundet prisen. Gareth Bale tog prisen to gange mens han spillede hos Tottenham Hotspur inden han flyttede videre til Real Madrid. Lang tid før at Rooney vandt prisen blev Cristiano Ronaldo til den første spiller, der har vundet alle fire store priser i fodboldens verden det samme år.

I nyere tid er det egyptiske Mohamed Salah, der blev valgt til årets PFA Player of the Year i 2017-18 sæsonen. I år er det dog Virgil van Dijk, der er favorit til at vinde prisen.

PFA Young Player of the Year

Der bliver også uddelt en årlig pris til årets bedste unge spiller i England. Prisen bliver valgt årligt uddelt til den bedste spiller under 23 år. Sidste år vandt belgiske Leroy Sané, som spiller i Manchester City og i år er Raheem Sterling favoritten til at vinde.

Leave a Reply