Der ligger mange flotte og dyre fodboldstadioner i Europa, som er svimlende mange penge værd. I denne artikel kan du læse om de ti dyreste fodboldstadioner blandt de europæiske klubhold.

Emirates Stadion – Arsenal

Arsenal topper listen over det dyreste fodboldstadion inden for europæisk klubfodbold med Emirates Stadion, som er ca. 5,17 mia. DKK værd (ca. 689 mio. EUR)

Etihad Stadion – Manchester City

Manchester City er nummer to på listen med Etihad Stadium, som er ca. 4,25 mia. DKK værd (ca. 567 mio. EUR)

Old Trafford – Manchester United

Det andet Manchester hold Manchester United er nummer tre på listen med Old Trafford, som er ca. 3,45 mia. DKK værd (ca. 460 mio. EUR)

Allianz Arena – Bayern München

På fjerdepladsen tager vi en tur til Tyskland hvor vi finder Allianz Arena, som er Bayern Münchens hjemmebane og den er omkring 3,19 mia. DKK værd (ca. 425 mio. EUR)

White Hart Lane – Tottenham Hotspur

Tilbage i England finder vi den tidligere Tottenham hjemmebane White Hart Lane, som er omkring 2,65 mia. DKK værd (ca. 354 mio. EUR). Stadionet blev revet ned i maj 2017 og derfor burde Tottenham egentligt ikke være på listen, men de er ved at bygge et nyt stadion, som får navnet Tottenham Hotspur Stadium og det forventes også at blive mindst 400 GBP værd.

Santiago Bernabeu – Real Madrid

På nuværende tidspunkt er Real Madrids stadion i den spanske hovedstad Santiago Bernabeu omkring 2,63 mia. DKK værd (ca. 351 mio. EUR). Dog er den spanske topklub i gang med renoveringer til omkring 400 mio. EUR, som kan få spanierne godt op af listen.

Parc OL – Lyon

Det dyreste stadion i Frankrig ligger ikke i Paris men i Lyon. Parc OL, som er Lyons hjemmebane er omkring 2,5 mia. DKK værd (ca. 336 mio. EUR).

Stamford Bridge – Chelsea FC

Chelsea har også et dyrt stadion, som hedder Stamford Bridge og det er ca 2,5 mia. DKK værd (ca. 336 mio. EUR)

Nuevo Mestalla – Valencia CF

Valencia CF er ikke altid en klub, som man hører meget om, men de har et dyrt stadion med navnet ”Nuevo Mestalla” og det er ca. 2,45 mia. DKK værd (ca. 327 mio. EUR). Stadionet er opkaldt efter det tidligere stadion Mestalla og byggeprojektet var ellers gået i stå i et stykke tid, men nu er det blevet godkendt af det lokale rådhus.

Signal Iduna Park – Borussia Dortmund

Borussia Dortmunds stadion Signal Iduna Park, som er ca. 2,2 mia. DKK værd (ca. 296 mio. EUR) og det er det sidste dyre stadion i top ti.

Barcelona på vej op ad listen med Camp Nou

På nuværende tidspunkt er Barcelona stadionet Camp Nou er lige nu nummer tolv på listen til en værdi på 1,91 mia. DKK (ca. 255 millioner EUR). Dog kan det være at stadionet i den spanske kystby kommer til at kravle op ad listen i den nære fremtid, da de ligesom Real Madrid har valgt at renovere sit stadion. Estimeringen er at Lionel Messis klub vil bruge omkring 360 millioner EUR på at renovere sit allerede flotte stadion.

Leave a Reply