Det italienske landshold chokerede verden da de ikke kvalificerede sig til VM i Rusland i 2018 og at de også røg længere ned på verdensrangslisten. Derfor har den tidligere Manchester City træner Roberto Mancini fået til opgave at genopbygge det italienske landshold.

Mangel på italienske spillere i Serie A

Mancini har blandt andet brokket sig over at der mangler italienske spillere i den bedste italienske række Serie A. Ifølge statistik fra det italienske nyhedsbureau Ansa, så kan kun 30 procent af spillerne i Serie A bruges til at blive udtaget til landsholdet. Denne procentdel var helt oppe på 60 procent for 12 år siden. Derfor har han valgt at udtage nogle af de spillere, som han har udtaget. Da han mener at de er bedre end de udenlandske spillere, som spiller på deres plads på banen i ligaen.

Da Italien spillede Nations League i slutningen af 2018 mod Polen og Portugal valgte Mancini at udtage fem spillere, der aldrig havde været udtaget før. Mancini udtog også Nicolo Zaniolo fra AS Roma på trods af at han aldrig havde spillet en Serie A kamp. Mancini har tidligere udtalt at Zaniolo gjorde det godt i forbindelse med U-19 EM i fodbold og at en god spiller skal spille, når han er 19 år gammel.

Italien skal blive til et samlet hold

Mancini har også fokus på at gøre Italien et hold, så de kan klare det godt. Han har udtalt at kun tre-fire spillere i hele verden har evnerne til at vinde kampene helt selv. Mancini har også mulighed for at starte helt fra bunden, da det er begrænset med erfarne spiller på holdet. Da Italien spillede venskabskamp mod USA i november 2018 var Juventus forsvarsspilleren Leonardo Bonucci den mest erfarne mand med 85 landsholdskampe i bagagen. Derudover var Juventus forsvarsspilleren Mattia De Sciglo også med i truppen og han har spillet 37 kampe på landsholdet, mens midtbanespilleren Marco Verratti fra Paris Saint-Germain er ved at runde de 30 kampe for Italien. Resten af truppen havde spillet mindre end 20 kampe.

Blandede resultater med Mancini

Mancini startede som Italiens træner i midten af maj 2018 og det så godt ud i første kamp, som var en venskabskamp, som Italien vandt 2-1 over Saudi Arabien. Men derefter blev det til to nederlag og tre uafgjorte kampe i fem kampe mellem juni og oktober 2018. Mangel på resultater førte også i sidste ende til at Portugal vandt deres Nations League gruppe hvor Italien måtte nøjes med andenpladsen foran Polen. Men Italien sluttede året godt af da de vandt venskabskampen mod USA 1-0.

Favorit i EM-kvalifikationen

Italien kan dog være glade over at de er havnet i en mere eller mindre overkommelig gruppe i EM 2020 kvalifikationen. I år skal Italien spille en masse kampe i EM-kvalifikationen mod Finland, Liechtenstein, Grækenland, Bosnien og Hercegovina og Armenien i gruppen, som er favorit til at vinde i sidste ende. To hold går videre til EM 2020, som blandt andet bliver spillet i Danmark, men også mange andre europæiske lande.

Leave a Reply