Når de fleste taler om transfervinduet i den engelske Premier League samt de andre store europæiske ligaer, så er der ofte størst fokus på spillere, der bliver solgt for flest penge. Lige nu har den brasilianske spiller Philippe Coutinho transfer-rekorden for da han blev solgt for 117 millioner GBP til FC Barcelona.

Men nogle gange lykkedes det også klubberne at afslutte en handel på et ægte røverkøb, som at bruge en bonuskode til online betting, når de opdager stortalenter, som de kan købe for nærmest ingen penge. I denne artikel kigger vi på alle tiders største røverkøb i Premier League.

Robin van Persie (2,75 mio. GBP)

Den hollandske spiller Robin van Persie blev købt for 2,75 millioner GBP, da han i 2002 rykkede fra Feyenoord til Arsenal. Selv om at størstedelen af den første periode, som hollænderen tilbragte i klubben var præget af skader og selv om at Van Persie ”kun” vandt en enkelt titel i hans tid hos The Gunners, så er der stadigvæk tale om et stort kup, når man tænker på de 96 mål han nåede at score i 194 kampe inden han rykkede til Manchester United i 2012 hvor han scorede 48 mål i 86 kampe.

Ole Gunnar Solskjær (1,5 mio. GBP)

Den nye Manchester United træner Ole Gunnar Solskjær var et stort ”scoop”, da han blev købt af klubben i 1996 for 1,5 mio. GBP. De Røde Djævle havde brug for en ny angriber efter at klubbens topangriber Alan Shearer blev solgt til Newcastle. Solskjær kostede Manchester United ti gange mindre end hvad Shearer blev solgt for til Newcastle, men alligevel blev han populær blandt klubbens fans især på grund af hans evne til at score mål.

Solskjær nåede at score 126 mål i de 11 sæsoner, som han tilbragte i klubben hvor de vandt to FA Cups, Premier League seks gange og Champions League en enkelt gang. Nu er Solskjær altså blevet til midlertidig træner i klubben og han har haft så meget succes med at vinde kampe at han måske bliver fastansat som træner

Paolo di Canio (1,5 mio GBP)

Der var ikke mange, der ville have noget at gøre med Paolo Di Canio i starten af 1999. Den omtalte spiller var netop vendt tilbage efter en karantæne som følge af at skubbe en dommer. Alligevel så West Ham manageren Harry Redknapp potentiale i Di Canio og derfor købte klubben ham for 1,5 mio. GBP. Det viste sig at blive til et klogt valg da Di Canio gik hen og scorede 52 mål i løbet af fire sæsoner. Di Canios mål på saksespark mod Wimbledon bliver også stadigvæk omtalt som et af de bedste mål i Premier Leagues historie.

Peter Schmeichel (500.000 GBP)

Gode gamle Schmeichel kostede ”kun” 500.000 GBP, da Manchester United købte ham i 1991. Den daværende manager Alex Ferguson omtalte ham senere hen som ”årtiets bedste røverkøb”. De to personligheder havde ellers talt med store bogstaver til hinanden i omklædningsrummet på Anfield hos ærkerivalerne fra Liverpool i en kamp i 1994 og det var lige før at den danske målmand fik en fyreseddel i hånden.

Men Fergie beholdt ham og det blev han nok glad for især da ”De Røde Djævle” vandt den engelske treble med FA Cup, Premier League samt Champions League i 1998/99. ”The Great Dane” kunne nemlig tage en stor del af æren i den triumf.

Kolo Toure (150.000 GBP)

Arsenal købte Kolo Toure for ”kun” 150.000 af ASEC Mimosas i 2002. Spilleren fra Elfenbenskysten nåede at spille 326 kampe for The Gunners i de syv år han var i klubben. I den periode vandt London-klubben Premier League en enkelt gang i 2004 samt to FA Cup.

Leave a Reply