Virtuel realitet er ved at blive til en ægte realitet. Denne teknologi forkortes til VR og det dækker over en virtuel verden i 3D, som minder meget om den verden vi er vant til. Virtual Reality bliver oplevet gennem særligt designede Virtual Reality-briller, som mest af alt ligner dykkerbriller. Den store forskel ligger i at glasset er erstattet af en indbygget skærm hvor man kan se indhold fra fx en computer.

IoT hjælper med at overvåge spillerne

Trænere bruger Internet of Things (IoT) til at få et overblik af spillernes helbred og stamina og det kan de bruge til at overvåge spillerne og dermed planlægge en startopstilling til en kamp. Klubberne kan registrere vigtige data takket været sensorer, kameraer og andre redskaber.

Dette kan analyseres til at tage strategiske beslutninger når det kommer til taktik, startopstillinger og endda til at finde ud af det optimale kalorieindtag til en optimal ydeevne.

Mere sikker træning med VR

I nogle sportsgrene kan det være mere sikkert at bruge VR-træning i stedet for at gennemgå videoer til at gense vigtige spilsituationer. I kontaktsportsgrene som amerikansk fodbold kan især de unge spillere bruge VR-teknologi, så de kan øve farlige situationer udenfor banen. Det gør også at spillerne kan lære mere på mindre tid og træningssessionerne er mere effektive end nogensinde før. VR er hurtigt kommet frem i især amerikansk fodbold hvor store NFL-hold som Dallas Cowboys, New England Patriots og San Francisco 49ers bruger VR-teknologi.

VR-genoptræning

Virtual Reality træning kan også supplere ergo- og fysioterapi. Det kan ikke erstatte den traditionelle form for rehabilitering endnu, men VR-genoptræning er ligeså effektivt som ekstra ergo- og fysioterapi, hvis det tilføjes som en supplerende træning.

Dette resultat er forskere på Aarhus Universitet og Regionshospitalet Hammel Neurocenter kommet frem til. Dette studie blev udført på 120 patienter, som skulle genoptræne sin arm, hånd eller fingre efter et slagtilfælde.

Fans får flere muligheder med VR

VR gør det også muligt for fans at se kampen fra et andet perspektiv. Der er forskellige ”wearables”, som hurtigt bliver udviklet til professionel sport, så fans kan få en bedre VR-oplevelse.

Et slovensk nyhedsbureau har tidligere dækket en vigtig kamp mellem FC Maribor og HSK Zrinjski Mostar. Her kunne fans opleve kampen fra forskellige positioner og derudover kunne tilskuerne også komme med bagved kulisserne og se holdene forberede til kampen.

Brug af VR i NBA

Der bliver også brugt virtual reality i basketball hvor NBA baner vejen frem. Her bliver teknologien også brugt til at forbedre træning, men NBA forretningsmænd har også tidligere udtalt til Sports Illustrated at de forventerat VR vil hjælpe med at den amerikanske basketball liga kan få flere fans i udlandet ved at byde på en helt ny fan oplevelse.  

Leave a Reply