Lionel Messi er en af alletiders bedste fodboldspillere. Ikke alene er han elsket på grund af sine resultater på fodboldbanen, men også hans personlighed. Vi svarer på hvorfor Messi er et enormt sportsikon nedenfor. 

En hård barndom

Messi voksede op både gaderne i Rosario i Argentina. Han blev ikke til en af verdens bedste fodboldspillere blot takket være gener. Faktisk led Messi af væksthormonmangel i sin barndom. Det førte til at han blev nødt til at sprøjte hormoner i sin krop hver dag. 

Den behandling var kostbar, og hans barndomsklub Newell’s Old Boys stoppede med at stå for udgifterne på et tidspunkt. Det førte til at Messis far Jorge kontaktede FC Barcelona, som blev til starten på den succesrige karriere. 

Messi hjælper folk omkring ham med at stråle

Den argentinske troldmand, som de kalder ham, får sine medspillere til at stråle. Han har skabt magi sammen med spillere som Iniesta, Neymar og andre verdensstjerner. Ikke alene scorer han mange mål, han lægger også op til dem, og yder dermed en hård indsats for holdet. 

Den ydmyg fodboldstjerne

Messi har selv udtalt at han ikke kan lide at blive betragtet som en rollemodel. Faktisk insisterer han på hvor vigtigt det er at være ydmyg. Da Messi skiftede til Paris Saint-Germain tilbød Neymar at overgive nummer 10 til ham, men den argentinske angriber takkede nej tak.

Det begrunder han med at han kommer fra en arbejderklassefamilie, en far som arbejdede hårdt dagen lang, og et beskedent nabolag. Messi har udtalt at hans forældre lærte ham om respekt for andre personer, samt at arbejde hårdt og at være ydmyg. Det er denne mentalitet, som gør at mange elsker Messi for hvem han er.

Han elsker fodbold

Det står klart at Lionel Messi elsker at spille fodbold. Faktisk er han i stand til at få folk til at elske sporten. Selv fans fra modstanderklubber ser frem til at se ham spille, da han simpelthen skaber magi på grønsværen. 

En fair spiller

Messi bliver altid sammenlignet med Cristiano Ronaldo. I den forbindelse påpeger mange af Messi har fået færre røde kort end Ronaldo. Cristiano Ronaldo er blevet sendt ad banen 11 gange med røde kort. 

I sin periode hos FC Barcelona blev det kun til et enkelt rødt kort. Desuden er han blevet sendt ad banen to gange i kampe for det argentinske fodboldlandshold. Det er imponerende med mere end 950 fodboldkampe i karrieren. 

Han støtter velgørenhed

Den argentinske fodboldstjerne har doneret penge til flere organisationer. Det siges at han har doneret over en million dollars til en hospitalklinik i Spanien og et sundhedscenter i Argentina. I 2019 donerede Leo Messi velgørenhedsfonden 218.000 amerikanske dollars til UNICEF-projekter i Kenya i Afrika.