Manchester City var favoritter til at genvinde Premier League-guldet. Sandheden er at bookmakerne i høj grad fik ret med top-3. Det eneste der måske overraskede var rækkefølgen. I stedet for City på førstepladsen, Chelsea på andenpladsen og Liverpool på tredjepladsen, blev det Liverpool, som endte som det næstbedste hold i tabellen. Alt det kigger vi på nedenfor. 

Forudsigelserne for Premier League 2021-22

Frem mod den sidste spillerunde var Manchester City de største favoritter og i Danmark spillede flere tipsters med Leo Vegas bonus på at Guardiolas tropper ville genvinde guldet.

StatsPerform havde udregnet at City havde 80 procent chance for at vinde, mens Liverpool have de resterende 20 procent. Bookmakerne havde sat City som favoritter en uge før det hele blev afgjort den 22. maj. Allerede sidste år placerede eksperter Manchester City som favoritter til at genvinde titlen. Chelsea var de næststørste favoritter, mens Liverpool fuldendte top-3. 

Sådan endte Premier League-sæsonen

Der var et tæt løb i den 38. og sidste kamp i årets Premier League-sæson. 15 minutter før kampens afslutning, var Manchester-holdet bagud på hjemmebane. Der stod der 0-2 på måltavlen, da Matty Cash havde scoret i det 37. minut og Philippe Coutinho scorede i det 69. minut.

Det førte til at Guardiola sendte Ilkay Gündogan på banen, og det blev afgørende for kampen. Den tyske midtbanespiller scorede i det 76. minut og to minutter efter scorede Rodri Hernández. Tre minutter senere sendte Gündogan City foran med endnu et mål og det sikrede guldet. 

Liverpool vandt også deres sidste kamp mod Wolves, hvor Sadio Mané, Mohamed Salah og Andrew Robertson sikrede 3-1 sejren. Det var dog ikke nok til at vinde titlen, da City endte på førstepladsen i tabellen med et enkelt point mere. 

Chelsea sluttede af på tredjepladsen. De var ikke tæt på titlen, da de endte med 74 point og dermed 16-17 point op til første- og andenpladsen. Dog var det stadigvæk en vigtig kamp, da top-4 i Premier League sikrer sig adgang til Champions League. Tottenham endte på fjerdepladsen, og dermed er det de fire hold, som skal spille i Champions League til efteråret. 

Favoritterne til den næste sæson

Sæsonen går i gang den 6. august 2022 og løber frem til søndag den 28. maj 2023. På skrivende fod er top-3 favoritter de samme hold, som har sluttet på netop de pladser i denne sæson.

Det vil sige City er favoritter til at vinde guldet, mens Liverpool er de næststørste favoritter og Chelsea er de tredjestørste favoritter. Naturligvis giver det mening, da de har bevist at de er de tre bedste fodboldhold i England lige nu.

Sommerens transfervindue

Meget kan ske, og forudsigelserne afhænger i høj grad af sommerens transfervindue.

Erling Haaland har taget afsked med Borussia Dortmund hvor han gav Rolex-ure til sine nu tidligere holdkammerater og Omega-ure til staben. Efter en sommerferie vil Haaland slutte sig til Manchester City den 1. juli. Liverpool er ifølge rygterne interesserede i at hente Calvin Ramsay hos Aberdeen. 

Desuden frygter Chelsea at Liverpool eller Manchester City vil hente Mason Mount og det siges at Andreas Christensen er på vej til FC Barcelona. Når sommeren er ovre vil vi være klogere på holdenes opdaterede trupper og bookmakernes forudsigelser for den næste sæson.