Der er mange forskellige måder at måle Premier League på. Man kan kigge på hold, som har fået færrest point i en sæson i Premier League. Det er også muligt at kigge på hvilke hold, som har været i Premier League færrest gange. Vi har valgt at kigge på den aktuelle sæson og de fire hold, som har været i Premier League færrest gange. 

Brentford er den nyeste i Premier League

Dansker-klubben Brentford er det hold, som har været færrest gange i Premier League. De rykkede op og fik debut i Premier League i 2021-22. Især takket være en enorm indsats af Christian Eriksen endte de på 13. pladsen og dermed kørte de videre i Premier League i den aktuelle sæson 2022-23. 

I Danmark kaldes det for danskerklubben. Cheftræner er Thomas Frank og Brian Riemer er assistenttræner. Desuden har de Christian Nørgaard, Mathias Jensen, Mathias Zanka Jørgensen, Mads Bech Sørensen, Mikkel Damsgaard, Mads Rørslev og Luka Racic i truppen. Dermed er syv ud af 36 spillere danskere.

Den delte andenplads

Bournemouth, Brighton & Hove Albion og Nottingham Forest er alle på en delt andenplads med de værste hold i Premier League. De har alle tre været seks sæsoner i Premier League. Bournemouth rykkede op for første gang i 2015-16, og rykkede op på ny i 2022-23. De har også et par danske navne på holdet med Emiliano Marcondes og Philip Billing.

Brighton & Hove Albion rykkede op i 2017. Siden da har de overlevet hver gang. Faktisk endte de på niendepladsen i sæsonen, der gik. Derfor er det altså svært at sige om det er et af de værste Premier League-hold. Kigger vi på statistik, er det et af de fire hold, som har været færrest gange i ligaen.

Til sidst har vi Nottingham Forest. De rykkede op den første gang i 1992-93. Efter nogle år i Championship rykkede de op igen i år, og derfor er de med i sæsonen 2022-23. Der er ikke nogen danskere på deres hold. Klubben trænes på skrivende fod af Steve Cooper, som var træner for Swansea City mellem 2019 og 2021 og nu træner han altså Nottingham Forest. 

The Stadium Guide, CC BY-SA 2.0 https://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0, via Wikimedia Commons – cropped

Færrest point i en sæson 

Portsmouth har den triste rekord for færrest point i Premier League. De fik kun 19 point i 2009-10 sæsonen. På skrivende fod spiller Portsmouth i EFL League One, som er den tredjebedste række i England under Premier League og Championship. 

Mange vil nok blive overraskede over er Leicester også er et af de værste hold i Premier League, når vi kigger på statistik. De endte med 29 point i 1994-95 sæsonen, hvor de også fik en måldifference på -35 mål. Dog er det også en af de klubber, som har opnået største resultater i Premier League. De er et af de syv eneste hold, som har vundet ligaen