Premier League er verdens dyreste fodboldliga og mens topklubberne vælter sig i penge, som de kan bruge på at købe dyre spillere, så kan der også være en bagside af medaljen for de resterende klubber i ligaen, tilskuerne, det engelsk landshold og meget mere.

Der bliver købt spillere for (for) mange penge i Premier League

Der bliver efterhånden slået transferrekorder i Premier League hvert år. Sidste år slog West Ham sin egen transferrekord da de købte den brasilianske midtbanespiller Felipe Anderson for omkring 300 millioner DKK af Lazio i Italien.

I januar 2018 blev der generelt brugt mange flere penge end nogensinde før i Premier League. I vinter transfervinduet blev der samlet set købt ind for 430 millioner pund, som på daværende tidspunkt svarede til omkring 3,6 milliarder DKK. Dermed blev der sat en ny rekord, da den tidligere rekord lå på 225 millioner pund, som svarede til ca. 1,9 milliarder DKK.

Problemet med de store transferhandler er at det primært er topklubberne, der bruger mange penge. I januar 2018 var det især Arsenal, Liverpool og Manchester City, som havde skrevet under på dyre transfers. Faktisk viste analyser at omkring 60 procent af de 430 millioner pund blev spenderet hos top-6 klubberne i Premier League. I den anden ende af ligaen stod de seks bundklubber for ca. en femtedel af de penge, der blev brugt.

Tilskuerne betaler prisen for Premier League

Det er dyrt at gå til fodbold i England hvor det i 2015 var tre gange så dyrt at betale for et sæsonkort til Mansfield klubben i fjerdebedste engelske række end et sæsonkort til de forsvarende tyske mestre. I London-klubben Arsenal et sted mellem 8500 og 17.000 DKK alt efter hvor på stadion, du ønsker at side. Det kan man undre sig over, når man tænker over at ligaen har verdens bedste TV-aftale i fodboldregi.

Pengene ødelægger det engelske landshold

Det er langt tid at England er nået langt til EM og VM og mange mener at pengene i Premier League er med til at skade det engelske landshold. De engelske klubber investerer meget i talentudvikling på fodboldakademierne rundt omkring i landet, men i sidste ende fungerer talentarbejdet ikke fordi det er for nemt for især topklubberne at købe dygtige udenlandske fodboldspillere.


Faktisk viste for Premier League 2018-19 sæsonen at kun 33 procent af de 565 fodboldspillere i årets Premier League trupper kunne blive udtaget til at spille på det engelske landshold. Bournemouth er den klub, der har flest engelske spillere (64 procent), mens Arsenal ligger i bunden med 15 procent. Liverpool, som ligger til at vinde mesterskabet, har 34 procent englændere i truppen, mens Manchester City, som ligger på andenpladsen har 24 procent englændere i truppen.  

Leave a Reply